På turné med Svenske Riksteatern

MTABs avdeling for turnéservice samarbeider med Svenske Riksteatern i forbindelse med de fleste av deres produksjoner. MTABs fotograf var med når stykket «En stjärt på himlen» begynte sin høstturné fra Riksteatern i Stockholm.

Stykket «En stjärt på himlen» var en fortsettelse til turneen våren 2010 og gikk i en kort periode; fra 28. august til 16. september. – I år besøkte vi Piteå, Hudiksvall, Södertälje, Karlshamn, Osby, Partille, Kungsbacka, Varberg og Enköping, sier Sten Jogbäck, ansvarlig for Turnéservice hos MTAB. MTABs Sten Jogbäck har i mer enn 30 år arbeidet med en rekke forskjellige teater- og sceneoppdrag.

Det begynte med Riksteatern i 1987, så Rocktåget på 80-tallet og Roxettes Europa-turné 1994-95, bare for å nevne noen. I løpet av årene har hundrevis av teater- og konsertoppsetninger kjørt gjennom Sverige og Europa og administrert av Sten og hans kollegaer i det nåværende MTAB-kontoret i Örebro.

«Mår MTAB kom med i bildet, fikk virksomheten en større garderobe og en samlet erfaring fra både utstillingsvirksomhet og turnétransport»

– Nå har vi også et større nettverk som gjør at man kan håndtere internasjonale turneer, sier Sten.

Sceneteknisk support

Sjåførene på Turnéservice har lang erfaring og stor bransjekunnskap. De er med og bygger scener, håndterer spotlights, teaterpasninger samt annen sceneteknisk support når det er nødvendig. – Når det gjelder teater og konsertarrangementer, så er tidsfaktoren meget viktig, sier Sten. Og da handler det ikke om timer, men om minutter og at forestillingen starter til rett tid. Derfor er alle transportoppdrag nøye planlagte og sikret med omfattende backup-service.

Forskjellige oppdrag

Turneservice transporterer forestillinger for bl.a. Risteatern, Dramaten, Sveriges Dansnät og Riksutställningar. Og vi har i flere år samarbeidet med Sveriges Radios Symfoniorkester, Rikskonserter, Norrlandsoperan, Skånes Dansteater og Stockholms Filharmoniska Orkester. Blant kundene finnes også event- og rockarrangører som Live Media Group og SundForce. Gjennom vårt globale nettverk håndterer vi også internasjonale turneer.

Fakta
MTABs største konsertbil laster opptil 115 kubikkmeter og er spesialutstyrt for rask og effektiv lasting og lossing av scenedekorasjoner og konsertutstyr. I flåten er det flere spesialbygde større tilhengere og lastebiler av forskjellige typer, alle med varmeaggregat.