Oppdag skulpturens kraft på theilska galleriet

 

15. juni–29. september 2019

Under utstillingen «Gustav Vigeland – Skulpturens kraft og känsla» kan besøkende oppleve et bredt utvalg av Gustav Vigelands skulpturer. Som transportpartner har MTAB ansvaret for transport, produksjon av emballasje, installasjon og konservatortjenester.

Den norske skulptøren og kunstneren Gustav Vigeland skulle ha fylt 150 år i 2019, og dette feirer Thielska Galleriet med en utstilling i samarbeid med Vigelandsmuseet i Oslo. «Gustav Vigeland – Skulpturens kraft och känsla» viser frem Vigelands kunst i Stockholm med verker fra perioden 1890–1940.

Her kan du oppdage en skulptør som gjennom hele livet var opptatt av mennesket – kroppen, sjelen og våre relasjoner

sier museumssjef Patrik Steorn ved Thielska Galleriet.
Thielska Galleriet MTAB Fine Art Logistics

Mye mer enn kunsttransport

MTAB Fine Art Logistics er stolt transportpartner for utstillingen. Før selve transporten, hadde MTAB ansvaret for planlegging og produksjon av spesialbygde transportkasser. Det var også MTAB som hentet verkene i Oslo og sto for transporten til Thielska Galleriet i Stockholm.

Samtlige verker ble installert i museet av MTABs medarbeidere. Under installasjonen samarbeidet Vigelandmuseets konservator Ingebjørg Mogstad og MTABs egen konservator Elisabeth Geijer om tilstandsrapporter og montering.

Thielska Galleriet MTABSom konservator er man en ressurs under hele utstillingsprosessen, fra utvalg av kunstverker til installasjon og vedlikehold av verkene i utstillingen. Konservatorens tekniske kunnskap og materialkjennskap er egenskaper som gir merverdi og en garanti om at kunsten tas godt vare på og håndteres riktig

forteller Elisabeth Geijer.

Elisabeth GeijerMøt konservatoren vår

Som konservator hos MTAB jobber Elisabeth Geijer med å tilstandsvurdere kunst og finne løsninger som passer til de enkelte verkene. Kunst kan ha ulike behov for håndtering, installasjon, pakking og magasinering, og her sikrer Elisabeth at MTAB overholder gjeldende standarder og bruker den nyeste forskningen.

Elisabeth har en støttefunksjon i MTABs virksomhet, og både medarbeidere og kunder kan kontakte henne med spørsmål rundt håndtering og bevaring av kunst. Som konservator lager hun tilstandsrapporter og gjør installasjoner sammen med våre kunsthåndterere. Sammen med Jessica tilbyr hun også kurs for transportører.

Hvor skal kunsten din? Les mer om våre tjenester innen Fine Art Logistics.