Transport av datautstyr – kvalitet i alle ledd

Transport av datautrustning

Vår digitaliserte livsstil innebærer en økt etterspørsel etter datakapasitet. Norden ligger høyt på listen når internasjonale aktører skal etablere datasentre. Det kalde klimaet, kombinert med en stabil tilgang til fornybar energi, er en stor fordel. Etableringsbølgen av datasentre merkes godt hos MTAB, i form av en økning i transportforespørsler med verdiøkende tjenester. Her presenterer vi vår oppskrift på smidig og sikker transport av datautstyr.

Grundig besiktigelse på stedet

Transport av teknisk utstyr krever grundig planlegging og forberedelse. Vi gjennomfører en besiktigelse av forholdene på stedet for å sikre at elektronikken din leveres på riktig sted til riktig tid, uten uforutsette problemer.

Sikker lagring

Vi kan ta oss av lagringen av utstyret ditt, slik at vi er klare til å levere når det passer deg. Koordinert logistikk effektiviserer prosessen, reduserer ledetiden til et minimum og sikrer trygg lagring. Vi har 27 000 kvadratmeter lagerplass til din disposisjon. Utstyret oppbevares i klimatilpassede lokaler ved våre høysikkerhetslagre i sikkerhetsklasse 3, og bevoktes døgnet rundt.

Med eller uten emballasje

Serverrack er følsomt utstyr som krever forsiktig håndtering. Bilene våre er godt tilpasset for transport av følsomme materialer, og sjåførene våre har lang erfaring med teknisk utstyr. Derfor frakter vi ofte utstyret uten emballasje. Transport uten emballasje betyr at du slipper å håndtere kasser og esker – det ordner vi! Vi sørger for at materialet kildesorteres og gjenvinnes, til beste for miljøet.

Hvis utstyret ditt skal transporteres langt, kan det av sikkerhetsgrunner være nødvendig å bruke emballasje. Da kan vi tilby spesialprodusert emballasje fra våre egne verksteder. Vi tar også hånd om emballasjen og sørger for at alt gjenvinnes.

Kvalitet i alle ledd

Når du har behov for levering av servere, skal du kunne føle deg trygg på at vi tar oss av hele prosessen. Du skal kunne fokusere helt og holdent på kjernevirksomheten din, uansett om du skal flytte en datahall eller bytte ut eksisterende servere. Vi sørger for at serverrackene dine blir transportert og plassert på riktig sted, slik at serverne er «ready to serve».

På tide å bytte server?

Det er lite som er så verdifullt som informasjon. I forbindelse med den nye personvernforordningen, som trer i kraft 25. mai, øker også kravene til sikker datahåndtering. Hvis du har behov for å bytte ut gamle servere, kan vi sikre at all informasjonen destrueres. Du får en bekreftelse på destruksjonen, slik at du kan være helt trygg på at ingen informasjon havner i feil hender.

Bestill din neste transport

Har du serverrack eller annet teknisk utstyr som må flyttes? Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon.

Les mer om tjenestene våre