Transport av medisinteknisk demoutstyr

Ultraljud SÖSUltraljud till SÖS

I takt med digitaliseringen får samfunnet stadig mer avansert teknologi. Utstyr som tidligere var begrenset til sykehus er nå på plass på legevakter og klinikker rundt om i landet. Hos MTAB merker vi dette i form av flere transporter og installasjoner av demoutstyr.

Medisinteknisk utstyr som brukes til demonstrasjon og utdanning lever et omflakkende liv. Når sykehus, klinikker eller legevakter skal læres opp eller prøve ny teknologi, låner de utstyr av våre kunder, slik at utstyret kan testes og evalueres av ansvarlige og personale. Den teknologiske utviklingen innebærer også at utstyret regelmessig skiftes ut, noe som medfører behov for å videreutdanne de ansatte. Derfor er demoutstyret som regel på turné rundt i Sverige og Europa for å spare både tid og penger.

Sikker lagring

Vi kan ta oss av lagringen av demoutstyret mellom besøkene på klinikkene, slik at vi er klare til å levere når det passer deg. Koordinert logistikk effektiviserer prosessen, reduserer ledetiden til et minimum og sikrer trygg oppbevaring av utstyret. MTAB har over 27 000 kvadratmeter lagerplass i Norden. Utstyret oppbevares i klimatilpassede lokaler ved våre sikkerhetslagre, og bevoktes døgnet rundt.

Temperaturregulerte lastebiler

Medisinteknisk utstyr er ømfintlig, og vi bruker derfor alltid spesialtilpassede lastebiler som kjøres av utdannede og erfarne sjåfører. Bilene er temperaturregulerte og tilpasset for sikker transport av kundenes produkter. Utformingen av lasterommet innebærer blant annet at vi kan tilby sikker transport av uemballerte produkter. Over 99 % av transportene våre skjer helt uten skader.

Klart til bruk

Oppdraget vårt innebærer å levere til den aktuelle plasseringen på stedet der utstyret skal brukes. Etter at våre utdannede sjåfører har pakket ut utstyret, gjennomfører vi en kontroll av utstyret ved å starte opp systemet. Vi tar selvfølgelig med oss eventuell emballasje når vi drar fra stedet. På denne måten sørger vi for at det medisintekniske utstyret er klart til bruk rett etter levering.

På veien igjen

Demoutstyr brukes ofte i en kortere periode. Når det er på tide å avslutte demoperioden, henter vi utstyret på stedet og transporterer det til lageret vårt. For å sikre kvaliteten rengjør og nullstiller vi alltid utstyret før det gjøres klart til levering til neste kunde. Ved behov kan vi også lagre utstyret på egne høysikkerhetslagre mellom leveransene.

Samarbeid med ledende leverandører

Som Nordens ledende transportør av medisinteknisk utstyr leverer og installerer vi demoutstyr i hele Norden og resten av Europa. Noen eksempler på utstyr er ultralyd, røntgenutstyr, pasientovervåking, kuvøser, mikroskoper og analyseinstrumenter med tilhørende periferiutstyr. De fleste kundene våre innenfor dette segmentet er kjente leverandører av medisinteknisk utstyr.

Trenger du hjelp med transport og installasjon av medisinteknisk eller annet ømfintlig utstyr? Ta kontakt med vårt kompetente HighTech-team, så skreddersyr vi en løsning som passer til akkurat ditt behov.


Les mer om våre øvrige tjenester: