Transportlådor
Transportlådor för konst

Transportkasser

På MTABs avdeling for pakketeknikk produseres forskjellige former for transportkasser til transport og lagring av kunstgjenstander.

Fakta om våre kasser

Kassenes lister er laget av kryssfiner og hjørner, lås og baksiden er forsterket med ekstra kryssfiner. Det gir maks beskyttelse mot slag og støt fordeles optimalt uten at det oppstår sprekker i kassen. Hver kasse dekkes med neopolenplast. Deretter kommer det an på hva som skal transporteres, om det er oljemalerier, foto og grafikk eller keramikk og glass.

Spesiallagde transportkasser

Ofte besøker MTABs pakkemestre og pakketeknikere museet hvor gjenstandene befinner seg, før de bygger kassene. Til slutt avsluttes oppdraget ved pakking av gjenstandene og forsegling av kundens kasser.

Sertifisert emballasje

Logotyp, KD - Swedish Borad of AgriculureMTAB er godkjent som produsent av treemballasje av det svenske Jordbruksverket, i overensstemmelse med internasjonale standard for plantesanitære tiltak – ISPM 15. EU vil innføre den nye standarden for plantesanitære tiltak i de generelle importreglene for EU. Et grunnkrav er at treverk skal være varmebehandlet på 56 ºC i treverkets kjerne i minimum 30 minutter. Det dreper ev. skadeinsekter.

Les mer om hvordan vi også kan transportere uten emballasje.