Konstbil
Styrning av temperatur och relativ luftfuktighet i våra konstbilar

Spesialbygde biler til kunsttransport

Vi kan håndtere og transportere malerier, skulpturer, antikviteter, eksklusive møbler og andre følsomme gjenstander i våre spesialbygde biler. Bilene har klimakontroll, helluftfjæring, GPS-overvåking, alarmsystem osv. Noen av fore kjøretøy har justerbar takhøyde og ekstra store sidedører, slik at vi kan laste større verk stående. Vi har også bygget inn et ekstra sete for kurerer i førerhuset, og i en av våre biler har vi to kurerseter.

Verdens mest moderne kunstbil fra MTAB

Verdens ledende museer krever et fullt utstyrt transportkjøretøy, hvor temperaturen og klimaforholdene kan justeres etter ønsket nivå. Våre nye biler er full av nye tekniske løsninger og designet for å få plass til både to kurerer samt ekstra store kunstgjenstander. Bilen er tre meter høy innvendig, noe som er langt høyere enn standarden. Bakløfteren har en kapasitet på tre tonn og er 2,6 m lang, noe som er uvanlig langt.

Konstant klima

Bilen er bygget for å kunne holde et konstant inneklima, uavhengig av været utenfor. Luftfuktigheten og temperatur kan stilles inn etter kundens krav ved hjelp av fire klimasoner og med fem termostater som kontrollerer temperaturen. Føreren og kurerene kan fra førerhuset følge forholdene i de forskjellige sonene. Og vi kan fjernlese nivåene fra vårt hovedkontor i Bromma. Bilen er utstyrt med to varmeaggregat og to avfuktere samt ni vifter i taket som fordeler temperaturen og luften i lasterommet. Viftene kan skyves langs skinner i taket for å få optimal fordeling.

Høyere sikkerhet

Veggene i bilen er forsterket med stål og MTAB har installert doble låsesystem, hvor kureren har egen nøkkel. Dessuten har vi GPS-posisjoneringssystem og geofencing, hvor ruten er innlest på forhånd og eventuelle avvik fra ruten varsles til sikkerhetsselskapet og hvis nødvendig til politiet. Det finnes også en vanlig overfallsalarm. Vi er sikker på at MTABs nye bil er både den mest mordene og sikreste kunstbilen på markedet.

Moderne biler for følsomme transport-oppdrag

MTAB har en av Sveriges mest moderne bilparker og bilene byttes jevnlig ut med nyere og mer miljøvennlige modeller. På alle våre biler, både lokale biler og linjebiler, har vi spesialutstyr som gjør at vi kan pakke forskjellige produkter uten emballasje. Flere av våre biler er tempererte og har luftfjæring, og spesialutstyrt med en rekke hjelpemidler som gjør at dine følsomme produkter fraktes på en mye tryggere måte. I kombinasjon med våre føreres kunnskap, gir dette en meget lav skaderisiko. For å øke sikkerheten for både fører og ditt gods, har vi i tillegg til GPS-overvåking installert innbruddsalarm, overfallsalarm, gassalarm og løse personalarmer i alle biler. Fra transportstyringen har man full kontroll over hvor bilene befinner seg via GPS-posisjonering og GSM-kommunikasjon. Overfallsalarmen er koblet direkte til alarmsentralen via det internasjonale sikkerhetsselskapet Securitas. Vi har flåtestyringssystem med funksjoner som lokalisering (tracking), sonealarm, meldingsfunksjon, posisjonering og kjøretøydata. Føreren har følgende funksjoner tilgjengelig: data under transport, posisjonering, alarm, personlig overfallsalarm, ruteplanlegging, kjøretid, beskjedfunksjoner og integrert GSM-telefon med håndfri.